Activitats del CJG en el dia mundial contra el sida

Share Button

El Consell dels Joves de Gandia, organitza conjuntament al departament de Sanitat de l´Ajuntament de Gandia, una campanya de prevenció e informació del VIH amb motiu del dia de la lluita contra el sida. vih

La tinent d’alcalde de Sanitat, Luisa Laporta, acompanyada pel doctor Carlos Tornero, cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital Francesc de Borja i Héctor Bofí, Secretari i responsable de Comunicació del Consell dels Joves de Gandia, han informat sobre l’estat actual de la infecció en la nostra comarca i de la campanya de prevenció i informació que es va a realitzar.

Luisa Laporta ha explicat la realitat actual de la SIDA en la comarca i el perill que suposa, doncs “el nombre de persones que viu amb el VIH segueix augmentant, per açò és necessari intensificar les estratègies de prevenció de la malaltia i la detenció precoç”. També ha assegurat la necessitat de realitzar proves, que són “ràpides, confidencials i voluntàries”.

L’Ajuntament de Gandia ha adquirit test ràpids de detecció que, en menys de trenta minuts i amb una mostra de saliva, alerten sobre una possible infecció i s’han posat a la disposició del departament de medicina interna de l’Hospital Francesc de Borja. A més, la tinent alcalde de Sanitat ha donat a conèixer les activitats que l’Ajuntament de Gandia realitzarà  durant els dies previs al Dia Mundial de la SIDA. Entre elles destaquen xarrades a joves de Secundària en els centres de l’Escola Pia, Carmelites i Ausiàs March per al dia 29 de novembre a càrrec del Dr. Tornero, així com el dia 30 al matí el passeig dels Germanies hi haurà una caseta amb nombrosa informació, repartiment de preservatius i activitats relacionades amb aquest dia.

El propi cap de servei de Medicina Interna de l’Hospital ha exposat la situació a la malaltia en la nostra comarca: “La SIDA ja és una malaltia crònica i de maneig senzill, controlable, però aqueix és el motiu pel qual  molta gent ha perdut el respecte. Enguany tenim 10 casos més de SIDA, encara que en la seua majoria són tractats amb èxit i no impedeixen una excel·lent qualitat de vida als pacients”.

També ha advertit de les malalties de transmissió sexual relacionades amb la pràctica sexual: “Hi ha un nou brot de malalties com la gonorrea o sífilis i a més la nostra assignatura pendent són les infeccions pulmonars relacionades amb l’abús del tabac o amb el fetge que compliquen molt el tractament de la SIDA”.

D’igual forma, Tornero assegura que: “El pacient amb SIDA que va a la consulta i es tracta pugues perfectament passar l’any amb solament acudir un parell de vegades a consulta, encara que a cada nou cas que tenim es converteix en un fracàs del sistema”. El responsable de Medicina Interna també ha actualitzat dades sobre el VIH en la comarca de la Safor, assegurant que entre 150 i 200 persones puguen estar infectades sense saber-ho d’uns 400 totals.

Finalment, Héctor Bofí ha recordat la implicació del Consell de Joves de Gandia amb l’àrea de Sanitat repartint díptics informatius i preservatius. “A més també realitzarem dinàmiques de grup i individuals sobre prevenció”. A aquestes activitats se sumaran les de Creu Roja Joventut, el divendres 29 en la plaça dels Escoles Peus on hi haurà jocs i taules informatives. Finalment, el CLGS (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuales i Bisexuales) realitzarà proves ràpides, anònimes i gratuïtes en el centre de l’Alqueria Laborde.