EN PERILL LA REALITZACIÓ DEL XXI VOLUNTARIAT ECOLÒGIC

Share Button


El Consell dels Joves de Gandia, vol manifestar la falta total de recolzament institucional per part de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia.


El voluntariat ecològic és una activitat històrica, que ha detectat i evitat molts incendis al terme de Gandia i voltants, amb moltes edicions a la seua esquena i que no sòls realitza una gran tasca social, sinó que realitza una important conscienciació dels joves cap a la natura i el seu entorn, i aon els joves participen de forma altruista.

En els ultims anys, aquesta activitat a comptat amb un retall important deixant el suport econòmic i material, baix mínims i dificultant molt la seua realització, no obstant l’aposta ferma d´aquest Consell Local, ha permès traure l´activitat, tot i l´escasa ajuda del govern municipal.

Durant aquests mesos, mentre es preparava l’activitat em sol·licitat reunió amb el departament de medi ambient, i hem tractat de treballar en la recerca de solucions, mitjançant el departament de joventut o fins i tot amb la denúncia de falta de recursos que vam traslladar a l´agenda21 i que aquesta va recolzar sol·licitant la col·laboració dels regidors, a dia de hui l´Ajuntament de Gandia no s´ha pronunciat al respecte, i no ha garantit cap quantia, ni col·laboració de cap tipus, ficant en greu perill la realització d´aquesta activitat, en un any que els experts qualifiquen de sequera extrema i alt risc d´incendis forestals.

El Consell dels Joves de Gandia, necessita de recolzament per tal de poder traslladar als joves a les diferents rutes i punts de vigilància, poder adquirir i arreglar les bicicletes, modernitzar l´equip de walkie-talkies que va ser adquirit en 2006 i que no funciona correctament, que serveix per alertar sobre qualsevol situació anòmala, pagar les assegurances que cobreixen als voluntaris i donar equipament de treball als joves.

En aquesta edició hi ha de moment 40 voluntaris inscrits, i hi havia pensat començar els cursos de formació el 7 de juliol i les rutes a partir del 14 de juliol.

Aquesta edició ve marcada per moltes novetats, com exposicions, excursions, jornades de neteja, taules redones…

De moment, a falta de resposta de col·laboració del Ajuntament, les inscripcions continuen obertes a l´Alqueria Laborde, al telèfon 96 295 12 00 o al correu: jovesgandia@cjg.es i el Consell dels Joves de Gandia continua treballant buscant solucions i recoltzament.

voluntar