Erasmus+ Joventut

Share Button


Si pensaves que coneixies el programa Erasmus+, creu-me que t’equivoques…
Si eres jove, informa’t i veuràs el que tenim preparat per a tu!!!

Què és el programa Erasmus+?

El programa “Erasmus+: Joventut”, és una iniciativa de la Comissió Europea que finança la mobilitat internacional de joves residents en Europa i països de l’arc euromediterrani.

Pots triar l’entitat i el projecte que millor s’adapte a les teues necessitats, interesos i experiències, basant-se aquestos en àmbits com l’educació, la cultura, l’art, el medi ambient, la inclusió, entre molts d’altres.

Existeixen diferents tipus d’accions, d’entre les quals, destaquen dins de l’àmbit de la joventut els projectes de mobilitat internacional de joves, els projectes estratègics d’innovació i intercanvi de bones pràctiques i el diàleg estructurat amb responsables de la presa de decisions.

“El programa Erasmus+ és el nou programa que ofereix a la joventut l’oportunitat de viatjar a l’estranger per a viure noves experiències”

No et confongues. El nou programa Erasmus+ és molt més que el que ja coneixies. És igual que sigues estudiant, treballes, estigues a l’atur o no tingues cap títol acadèmic. L’apartat de joventut d’Erasmus+ està centrat en tota la joventut d’Europa, i és per això, que t’animem a que participes. És molt més senzill del que penses, i nosaltres t’ajudem. A més, la Comissió Europea finança les despeses per a participar, així que no tens escusa.

“Més de 400 joves han participat de les diferents activitats organitzades per nosaltres de forma totalment gratuïta. 
Posem al teu abast tota la informació necessària per a que no t’ho penses més, i t’animes a formar part d’aquest gran projecte.
ÉS L’HORA!”

“A què esperes tu per a prendre part?
PARTICIPA!”

 

En quins projectes puc participar com a jove?

Servei Voluntari Europeu: és una experiència on els joves contribueixen en la tasca diària d’organitzacions que treballen en temes com la participació, la inclusió, el medi ambient, l’educació, entre d’altres…

  • Poden participar joves d’entre 17 i 30 anys on podran anar a viure a un altre país un mínim de dues setmanes fins a un màxim d’un any.
  • Tens coberts els vols del viatje, el menjar, l’allotjament, l’assegurança mèdica, així com rebràs mensualment una compensació econòmica per a altres despeses.

Diàleg estructurat: esta acció promou la participació activa de la joventut en la vida democràtica europea i la seua interacció amb els responsables de la presa de decisions.

  • Diàleg estructurat és el nom que reben els debats on participen joves i responsables de les preses de decisions en l ’àmbit de la joventut amb la finalitat d’obtindre resultats útils en la construcció de polítiques.

Intercanvi: un intercanvi ofereix a grups de joves procedents de diferents països la possibilitat de trobar-se i de conèixer millor les seues cultures respectives.

  • Si tens entre 16 i 30 anys pots participar en aquesta activitat, la qual sol durar entre 7 i 15 dies, i agrupa a joves d’altres països encapçalats pels respectius líders de grup (sense límit d’edat).
  • En un intercanvi s’organitzen diferents tipus d’activitats dinàmiques i per descomptat, el programa cobreix els desplaçaments, l’allotjament i la manutenció.

Cursos i seminaris: es tracta de donar suport al desenvolupament professional dels treballadors en l’àmbit de la joventut a través de la participació en seminaris, cursos de formació i experiències d’aprenentatge pràctic en organitzacions actives en l’àmbit de la joventut.

  • Aquestes activitats tenen una durada de 2 dies a 2 mesos, amb les despeses pagades. No hi ha límit d’edat per als participants.

Participa!

El Consell dels Joves de Gandia i Xeración València som les dues organitzacions que a la Safor-Valldigna venim treballant des de fa anys en el desenvolupament i promoció de diferents projectes de joventut internacional.

Amb una llarga trajectòria associativa, són molts els projectes que duem a terme anualment.

No ho dubtes, i informa’t!

Contacta’ns per e-mail a:

info@xeracionvalencia.org
europa@cjg.es

O vine al Centre Juvenil “Alqueria Laborde”
Carretera del Grau, s/n, de Gandia (Antiga Gandia Televisió)