VÍCTOR SOLER CENSURA AL CONSELL DELS JOVES DE GANDIA EN LA XV FIRA DE L’ESTUDIANT

Share Button

Estand del CJG en la XIV Fira de l’Estudiant (Foto: J.C. de SaforGuia)

El Consell dels Joves de Gandia mostra la seua sorpresa davant l’actitud infantil i dèspota del regidor de joventut.

La pròxima setmana, del 24 al 27 de març es durà a terme a la Casa de la Marquesa de Gandia la XV Fira de l’Estudiant on el Consell dels Joves de Gandia ha participat des dels seus inicis de forma ininterrompuda.

Aquest any, al realitzar la petició d’inscripció, el regidor de Joventut va comunicar al CJG que vetava la seua participació sense cap explicació més enllà de que volia evitar que el Consell dels Joves de Gandia realitzés les seues tasques d’informació i assessorament als joves, i presentara el seu tríptic d’activitats en el qual s’inclou una àmplia varietat de cursos sobre informàtica, idiomes, hosteleria, alimentació i altres sectors, juntament amb el curs de monitor d’oci i temps lliure infantil i juvenil que ve acreditat per l’Institut Valencia de la Joventut.

El Consell dels Joves de Gandia, és l’entitat que engloba la veu de les organitzacions, moviments i de la societat civil juvenil de Gandia, i la llei obliga al Departament de Joventut de l’Ajuntament de Gandia a escoltar la seua veu i opinió. A més, aquest argument ve reforçat pel conveni que es firma anualment entre els dos organismes on s’assenyala “que l’Ajuntament de Gandia escoltarà l’opinió del Consell dels Joves de Gandia a l’hora de dissenyar accions o campanyes dirigides al món juvenil”.

Així doncs, el Departament de Joventut i en concret el seu titular, Víctor Soler, és el responsable d’incomplir la llei i de censurar l’entitat sense cap motiu, fent gala d’una antidemocràcia i una falta de sentit comú desconegut fins a la data ja que en aquesta activitat, el Consell dels Joves de Gandia sempre ha estat convidat i ha pogut participar sense cap problema.

Des de l’organisme juvenil lamenten que “la Fira de l’Estudiant està finançada al 100% per l’Ajuntament de Gandia, i per tant, dels impostos dels ciutadans, i el regidor de joventut no pot utilitzar políticament aquesta ferramenta fent d’ella el seu sainet privat, prohibint l’accés a una entitat autònoma i independent, com és el CJG, que porta 30 anys treballant per als joves a la ciutat”. Aquesta censura, indiquen, “és un atac directe a la democràcia, a la societat plural i cap a la diversitat, sent una decisió històrica en la qual, Víctor Soler, tracta de castigar i atemorir l’esperit crític d’una entitat que sempre ha treballat per defensar els interessos dels joves de la ciutat i la comarca”.

Mentre que per un costat Victor Soler apareix avalant un govern obert i pròxim als ciutadans en una falsa postura, per una altra banda castiga a l’entitat juvenil de referència en la ciutat, censurant i vetant fins i tot la seua participació en l’única activitat vàlida que realitza, desprès de totes les retallades que ha anat practicant per tal d’eliminar qualsevol forma de participació lliure que no tinga relació amb el clientelisme polític que practica.

Siga com siga, des del Consell dels Joves de Gandia anuncien “que l’entitat d’una forma o d’una altra estarà present en aquesta fira per tal de transmetre la informació de tots els cursos i activitats que realitzarem com no podria ser d’altra manera”. Finalment indiquen que “hem d’estar i estarem, igual que sempre, al costat de tots els joves”.

RECULL DE PREMSA:

- Infonoticias Gandia i la Safor

- La Veu del País Valencià

- Gente de la Safor

- El Periòdic

- Compromís

- Safor Informatiu

- Diario Ciudad

- Veus Gandia

- Levante-EMV