XVII Fira de l’Estudiant Gandia: del 9 al 12 de maig

Share Button

XVII Fira de l'Estudiant

La XVII Fira de l’Estudiant, tindrà lloc del 9 al 12 de maig a l’Alqueria Laborde (antiga Gandia TV). La inauguració serà dimarts, a les 12 hores. Fira de l’Estudiant és una iniciativa creada amb la voluntat d’oferir recursos que ajuden a prendre decisions en l’àmbit acadèmic i professional, amb “l’objectiu principal de la Fira de l’Estudiant és complementar la tasca d’orientació que es fa des dels centres educatius en l’àmbit acadèmic i professional. Així mateix, la Fira és oberta a totes aquelles persones que es volen reincorporar a l’àmbit formatiu o que volen replantejar-se la trajectòria acadèmica o professional”.

Així, la Fira pretén assessorar i facilitar recursos perquè cada persona dispose de la informació més completa i de l’orientació també personalitzada per prendre una bona decisió. Hi ha un equip de persones preparat que informarà i orientarà sobre l’oferta, àmplia i actualitzada, del sistema educatiu. S’hi trobarà tota la informació sobre la formació professional, els batxillerats, els Programes de Qualificació Professional Inicial, els ensenyaments artístics, l’educació d’adults, la formació a distància, els ensenyaments d’idiomes, els estudis universitaris, les beques, els estudis a l’estranger…

Destaca la implicació del Consell dels Joves de Gandia, co-organitzador amb l’Ajuntament, el president del CJG confirma l’assistència d’alumnat de centres educatius de la Safor-Valldigna i la Marina Alta: Bellreguard, Benirredrà, Xeraco i Pego, a banda de 12 centres educatius de Gandia que ja han confirmat l’assistència.
“Comptarem amb estands de les cinc universitats valencianes: Jaume I, Alacant, Miguel Henández, Politècnica i UV, així com el CIG i el Campus d’Ontinyent de la UV. També la UNED i la UOC, EL CDT de Gandia, acadèmies de la ciutat…”

Per tant, un total de 8 instituts de secundària i cicles, 2 organismes públics, 7 universitats (5 públiques i 2 a distància), a més del Consell dels Joves, Creu Roja, XIVEGA, ERASMUS i IVAJ.
“Tenim la joventut millor formada, però s’està marxant fora per falta d’oportunitats. Per això és important, a banda de la formació, oferir-los ferramentes i eixies professionals per tal que es queden. En aquest sentit, serà molt interessant la presència del CdT, el Servef o l’Urbalab, entre d’altres”.

L’horari és de 9 a 14,30 h i dimecres de 16 a 18 hores.
A banda dels estands hi haurà també la participació de joves amb activitats: fotografia, dj, música, ràdio, etc… El dimarts, a les 11 h, tindrem la actuació del grup jove Fighting Beans.