EL CONSELL DELS JOVES DE GANDIA CONTINUA AMB ELS PREPARATIUS DEL CURS EUROMEDITERRANI DE JOVENTUT “EDUCATION IN CITIZENSHIP HAS TO BE VIP”

Share Button

El Consell dels Joves de Gandia ja ultima els preparatius per al millor projecte formatiu juvenil de la Unió Europea amb l’aval del Programa Erasmus +.

Com ja es va anunciar la setmana passada, el Consell dels Joves de Gandia ha organitzat amb el suport de les màximes institucions europees un curs de formació, el qual sota el títol “Education in Citizenship has to be VIP” concentrarà en la ciutat de Gandia a 40 joves de 32 països euromediterranis durant nou dies.

La temàtica d’aquest curs gira al voltant dels drets humans des de l’òptica juvenil i la realitat social dels països participants. Així doncs, joves d’Israel, Palestina i Jordània participaran en les jornades conjuntament per parlar sobre la religió, i d’igual mode, joves d’Ucraïna i Rússia, així com els territoris de Crimea, Luganks o Txexènia tindran lloc en l’activitat per exposar quina és la situació actual d’aquesta zona del continent europeu, la qual recordem, recentment ha patit un dels episodis més negres dels darrers temps.

Altres països com Armènia, Turquia, Azerbaijan o Geòrgia, així com el territori d’Abjàcia tindran un paper especial pel que fa referència a la visió cultural, i països com Estònia, Letònia i Lituània pel que fa a la qüestió de països de recent incorporació a la Unió Europea.

Així doncs, temes com la religió, la cultura, les qüestions territorials, el gènere, la temàtica LGTB, la igualtat, la inclusió social, la discriminació o l’europeisme seran tractats en aquestes intenses jornades que el Consell dels Joves de Gandia ha preparat i que tindran lloc especialment a la seua seu situada a l’Alqueria Laborde.

Aquest projecte ha contat amb la col•laboració també de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, així com d’altres entitats educatives com el Col•legi Comarcal d’Educació Especial Enric Valor, l’IES Veles e Vents i la Casa de l’Alumne del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.