EXPOSICIÓ “ENLLÀ DEL FOC”

Share Button

enlladelfocgandia2014 (2)

Dijous, 21 d’agost, a les 20 h, vàrem inaugurar l’exposició ‘Enllà del foc. La Safor se’ns crema. El drama dels incendis forestals a la nostra comarca’, al Centre Jove del Consell dels Joves de Gandia en l’Alqueria Laborde (Carretera del Grau s/n; antiga Gandia Televisió).

En aquesta ocasió, s’ha exposat una selecció, on han participat més d’una vintena d’escriptors i escriptores de la comarca i 5 fotògrafs (Àlex Oltra, Àlex Ruiz, Juantxo Ribes, Natxo Francés i Ximo Ferri).

L’exposició, que es realitza amb motiu de l’edició numero XXI del Voluntariat ecològic, on participen joves de la ciutat, està plantejada amb l’objectiu de generar un impacte sobre el visitant i forma part de tot un seguit d’activitats que es van planificar com xerrades, jornada de neteja en l’ahuir i altres iniciatives per tal de dotar l’activitat de major contingut i transcendència.

El sentiment que es tracta de transmitir es que hem perdut alguna cosa important com a poble; aquest fet objectiu, més enllà del dol del moment, l’arrosseguem viu l’any. La sensació de tristor i el desig de canvi no poden quedar, però, lligades al moment de l’incendi i a les dues setmanes posteriors. El missatge ha de ser clar:“hem perdut una part important del nostre territori però volem engegar-nos i començar amb un nou model de territori que el tinga en compte”. La clau de volta rau a un fragment d’un vers de Maria Josep Escrivà -“enllà del foc”-, que parla precisament del verd que arribarà amb el pas del temps (“sempre, sempre venç el verd”).

La mostra, que va ser possible gràcies al suport popular, amb 120 mecenes particulars i una vintena d’empreses i entitats, romandrà oberta fins al 4 de setembre, en horari habitual de l’Alqueria Laborde, la gent interesada pot informar-se al telefon 962951200o a la página web: http://enlladelfoc.wordpress.com/