L’AJUNTAMENT DE GANDIA NO VA DONAR COMPLIMENT AL CONTRACTE DE L’OFICINA JOVE…

Share Button

L’AJUNTAMENT DE GANDIA NO VA DONAR COMPLIMENT AL CONTRACTE DE L’OFICINA JOVE ADJUDICADA A UNA EMPRESA EXTERNA

El contracte de l’Oficina Jove de Gandia, depenent de l’Ajuntament de Gandia, es va adjudicar per un import de més de 160.000€.

El Consell dels Joves de Gandia informa que l’empresa adjudicatària de l’Oficina Jove depenent del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Gandia ha incomplert amb els punts que es fixaren en el contracte. És per això, que el CJG, ha emès un informe on es fa constar tots aquestos incompliments.

Amb motiu de la finalització del contracte referent a l’Oficina Jove, el CJG es planteja quins resultats extrau d’aquesta el regidor de joventut Victor Soler, on l’Ajuntament s’ha gastat al llarg de 4 anys més de 240.000€, bàsicament en endollats a la mateixa Oficina Jove.

Des del Consell dels Joves de Gandia, es valora que la gestió de l’Oficina Jove ha sigut nefasta, sense cap sentit i han demostrat el poc interès que té aquest Govern pels joves, que va donar el contracte a una empresa externa i de fora de Gandia que no ha aportat res als joves i que ha costat molts diners a tots els ciutadans.

A més, l’abandonament dels últims mesos, ha aplegat a tal punt de retallar en hores i personal en un servei cada vegada més allunyat de la realitat dels joves, i que en moltes ocasions desvia els temes de joventut per la falta de preparació i coneixements de la gent que ha anat contractant sense major requisit que ser militant del partit que governa actualment la ciutat.

Una Oficina Jove poc atractiva i que cada vegada a comptat amb menys usuaris, sense cap estratègia i que l’única cosa que fa és copiar i pegar informació i tractar de ficar-se medalles en número d’activitats previstes, i que finalment ni es fan, no podrà ser mai un referent per als joves de la ciutat.

No s’entén el perquè l’Ajuntament de Gandia mai ha demanat explicacions a l’empresa externa pels incompliments com no oferir el programa d’oci alternatiu Nocturnea –com a alternativa per exemple al Gandia Shore-, o per realitzar cursos i tallers que deurien ser gratuïts per la contraprestació de l’Ajuntament amb un preu d’inscripció. Cal assenyalar també, que el propi consistori ha arribat a sufragar despeses com les corresponents a l’organització de la “Fira de l’Estudiant” que correspondrien segons el mateix contracte a l’empresa externa.

Davant de la catastròfica gestió realitzada per part del Departament de Joventut i el seu titular, Víctor Soler, el Consell dels Joves de Gandia ha hagut de realitzar tot el treball d’informació, assessorament i programació d’activitats per tal de donar així, una vertadera alternativa als joves per una participació real i a la seua mida. Recordem que el CJG, amb més de 30 anys de trajectòria independent i autònoma, ha hagut a més d’atendre als usuaris de l’Oficina Jove que eren reenviats per ells mateixos a l’Alqueria Laborde, seu del CJG, fent constar per tant, un altre incompliment de l’empresa externa.

Finalment, des del Consell dels Joves de Gandia es demana al Govern municipal i al seus responsables en aquesta matèria, que expliquen com valoren la gestió de l’Oficina Jove, i que pensen fer en la nova concessió, on de moment s’està guardant silenci i s’està duent a terme a esquenes de la ciutat i dels seus joves, obviant, una vegada més, l’opinió d’aquestos.

NP.- Oficina Jove Gandia (castellano)

NP.- Oficina Jove Gandia (valencià)