EL CONSELL DELS JOVES DE GANDIA ORGANITZA UN CURS INTERNACIONAL SOBRE DRETS HUMANS

Share Button

Durant 9 dies, 40 joves de 32 països euromediterranis participaran en un curs organitzat pel Consell dels Joves de Gandia.

El Consell dels Joves de Gandia, com a entitat pionera i capdavantera en els projectes juvenils de la ciutat i la comarca, desprès de la realització amb un gran èxit de la seua última activitat d’oci “l’Alqueria del Terror” amb més de 15.000 participants, ha programat un curs internacional on l’eix de treball seran els Drets Humans i on es treballaran tots els assumptes d’actualitat tals com la cultura, la religió, la diversitat, el gènere, la igualtat o la discriminació des d’un punt de vista juvenil.

L’objectiu de l’entitat ha sigut doble. En primer lloc, el d’obtenir el suport de les màximes institucions europees mitjançant el programa Erasmus+ de la Comissió Europea, obtenint la màxima puntuació en aquesta categoria. Així doncs, ens trobem amb el projecte més ben valorat pels tècnics i treballadors en l’àmbit de la joventut. També cal destacar que el Consell dels Joves de Gandia ha obtingut el suport institucional de la Mancomunitat de Municipis de la Safor per a dur-lo endavant. I en segon lloc, obtindre un finançament necessari per a desenvolupar aquesta activitat a Gandia, aconseguint aquest objectiu mitjançant la signatura d’un conveni amb l’Agència Nacional Espanyola de Joventut, depenent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat el qual ha atorgat al CJG un total de 35.000€, cofinançant així quasi el 50% del total de l’activitat. Per tant el Consell dels Joves de Gandia estima una inversió directa total en la ciutat de 70.000€ i de forma indirecta 150.000€ destinats en la seua major part al sector de serveis.

Amb aquest curs, un total de 40 joves procedents de 32 països euromediterranis, així com joves de Gandia i la Safor, podran gaudir d’una ferramenta d’educació combinada que els acoste mobilitat, formació i experiència adreçada a millorar les opcions de cara al món laboral.

El curs, que durarà 9 dies es realitzarà entre el 29 de novembre i el 7 de desembre, tindrà lloc a les instal·lacions del Consell dels Joves de Gandia situades a l’Alqueria Laborde de Gandia, on abans es trobava Gandia Televisió. Tanmateix, s’han programat activitats al Col·legi Comarcal d’Educació Especial “Enric Valor”, l’IES Veles e Vents i el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de Valencia.